• Podporte Deň narcisov 2022
          • Podporte Deň narcisov 2022

          • Na Slovensku je veľa vzácnych zbierok. Pre ľudí s rakovinou je však zbierka narcisov tá najvzácnejšia. 28. APRÍL JE DEŇ NARCISOVFinančná zbierka sa okrem priestorov školy po dlhom čase uskutoční opäť i v uliciach obcí Dolná Tižina a Stráža. Pripnite si malý kvietok na podporu onkologických pacientovViac o možnostiach prispenia i o tom, ako pomáha Liga proti rakovine, nájdete na www.dennarcisov.sk. Prispieť môžete do 6.5.

            Liga proti rakovine vám ďakuje.

          • Deň Zeme

          • Dňa 21. 4. 2022 sa na našej škole uskutočnil Deň Zeme. Počas tohto dňa sa žiaci zapojili do rôznych environmentálnych aktivít. Zhotovili nástenky, napísali blahoželania našej Zemi a vyjadrili v nich svoje pocity, túžby i vrúcne priania, aby zostala navždy naším krásnym domovom. Každý žiak si mohol vytiahnuť individuálnu úlohu pre tento deň a následne sa ju pokúsil uskutočniť. Úlohy boli zamerané na šetrenie vody, elektrickej energie, triedenie odpadu, zmysluplné trávenie voľného času i pozorovanie krás našej prírody. Žiaci celej školy sa  zúčastnili na čistení blízkeho okolia v Dolnej Tižine  i vybraných úsekov obce Stráža. Vyzbierali veľké množstvo odpadu, ktoré do prírody nepatrí a svojím malým detským činnom prispeli k veľkému kroku, aby si všetci uvedomili, aké dôležité je starať sa o našu planétu, ktorá nám poskytuje všetko potrebné pre našu existenciu. Keby naša Zem vedela rozprávať, určite by sa všetkým žiakom vrúcne poďakovala za ich vynaložené úsilie a obdarila ich čarovným úsmevom z kvetín.

          • Oznam

          • Vážení rodičia ! 

            Oznamujeme Vám, že z dôvodu plánovanej odstávky elektrickej energie dňa 27.04.2022 budú v tento deň skrátené vyučovacie hodiny na 35 minút ( pozri TU ) a školská jedáleň bude zabezpečovať stravu len pre žiakov, ktorí navštevujú ŠKD. Za pochopenie ďakuje vedenie školy.

          • Slávik Slovenska 2022

          • Dňa 21.04.2022 sa uskutočnila súťaž Slávik Slovenska, ktorej sa zúčastnilo 20 žiakov prvého až siedmeho ročníka. Súťažilo sa v troch kategóriách. V prvej kategórii súťažili žiaci prvého až tretieho ročníka, v druhej kategórií žiaci štvrtého až šiesteho ročníka a v tretej kategórii súťažili žiaci siedmeho ročníka. Naši speváci sa umiestnili nasledovne. 1.kategória:      1. miesto: Branislav Makyš (3.B), 2.miesto: Sarah Repáňová (3.B), 3. miesto: Stelka Zákopčanová (3.A). 2.kategória: 1. miesto: Janka Kvočková (6.roč.), 2.miesto: Mirko Bačinský (4.roč.), 3. miesto: Adamko Trizuliak (4.roč.) a Nikolka Ďurinová (5.roč.). 3. kategória: 1. miesto: Matúš Zicho (7.roč.), 3. miesto: Jakub Zákopčan (7.roč.). Teší nás, že  po dvoch rokoch trvania pandémie  deti nestratili záujem o spev, v peknom počte sa zúčastnili a  zo srdca si zaspievali.

          • Oznam

          • Vážení rodičia ! 

            Oznamujeme Vám, že z dôvodu plánovanej odstávky elektrickej energie dňa 21.04.2022 nebude v tento deň školská jedáleň zabezpečovať stravu pre žiakov školy a nebude v prevádzke ŠKD. Za pochopenie ďakuje vedenie školy.

        • Zápis detí do 1.ročníka
          • Zápis detí do 1.ročníka

          • Dňa 8. apríla 2022 sa uskutočnil zápis detí do 1. ročníka. Po dvoch rokoch elektronického zápisu sa dvere našej školy otvorili pre predškolákov a ich rodičov, aby sme sa osobne stretli a spoznali. Na deti a ich rodičov sa tešili všetky pani učiteľky, ktoré učia na I. stupni. Zápisu sa zúčastnilo 27 detí v sprievode jedného zákonného zástupcu. Čakala ich vyzdobená trieda a v nej jednotlivé stanovištia, kde deti dokázali, čo všetko už ovládajú, ako vedia počúvať, kresliť, počítať, spájať, odpovedať na otázky. Na záver nám zarecitovali básničku alebo zaspievali svoju obľúbenú pieseň. Všetky deti si za svoju prácu zaslúžili odmenu v podobe školských pomôcok a malého darčeka so sladkosťou. Na všetkých predškolákov sa už teraz veľmi tešíme v prvej triede.

          • Environmentálna výchova tvorivo

          • Na našej škole sa tvorivo venujeme aj inovatívnym prístupom k environmentálnej výchove a vzdelávaniu. Žiaci Zeleného krúžku sa spoločne zúčastnili na interaktívnej tvorbe Inšpirka – sprievodcu environmentálnym vzdelávaním. Malého chlapčeka, ktorý sa potuluje lesom a učí sa o ňom ako ho chrániť i pomáhať mu. Spoločne si navrhli ako by mal vyzerať a následne ho vyrobili z rôzneho odpadového a zbytkového materiálu. Svojmu novému kamarátovi napísali svoje rady, ako by sa mal správať v lese i dôsledky jeho negatívneho správania. Potom žiaci pracovali na tému: Stromy a ich ochrana. V skupinách vytvorili krásnych stromostrážcov, ktorí by mali ochraňovať naše stromy v okolí školy. Vyrobili ich z konárikov stromov omotávaním zbytkov bavlniek. Každý stromostrážca dostal svoje meno i svoj strom, na ktorý ho zavesili. Následne pokračovali v literárnej oblasti a tvorili rozprávkový príbeh o svojom strážcovi. Zrealizované aktivity žiakov zaujali a už teraz sa tešia na nové pripravované úlohy, ktoré na nich čakajú.

          • Tímový úspech našich žiakov v matematike

          • V piatok 8.apríla 2022 sa pod záštitou druhákov z Gymnázia Veľká Okružná uskutočnila matematická súťaž GVOBOJ pre žiakov 7.-9. ročníka základných škôl. Súťaže sa zúčastnilo 32 štvorčlenných tímov z celého Žilinského okresu. Našu školu reprezentoval štvorčlenný tím v zložení: Marco Moravec (IX.), Dominika Ždánska (IX.), Šimon Kňaze (VIII.) Tibor Ďurina (VII.) Úspešne sa popasovali s náročnými úlohami v dvojhodinovom maratóne zameraného na matematické myslenie. Náš tím s názvom Logic team nenašiel v tomto ročníku premožiteľa ani v radoch gymnazistov a preriešil sa až na prvú priečkuNaši žiaci strávili príjemný čas s kamarátmi i matematikou. Zistili, že matematika môže byť aj zábavná a tímová práca dôležitá. Za svoj skvelý výkon si zaslúžili i ocenenenie. 

          • Rovesnícke vzdelávanie mladších žiakov

          • Pri príležitosti dňa učiteľov zrealizovali členovia žiackej rady deň rovesníckeho vzdelávania, ktorý mal byť odmenou pre naše pani učiteľky. Deň začal hneď ráno v zborovni, dievčatá zo 6. triedy sa postarali nielen o sladké prekvapenie, ale aj o príhovor, v ktorom v mene všetkých našich žiakov poďakovali pani učiteľkám za ich láskavý prístup, úsilie a svedomitú prácu.  A potom sa vybrali do tried, v ktorých zaujali svoje miesto učiteľov. Ich učeniu predchádzala vzorná príprava, na hodiny si nachystali nielen prezentácie, ale aj zaujímavé aktivity. Takéto vyučovanie bolo spestrením bežného školského dňa a páčilo  sa nielen vyučujúcim, ale i pani učiteľkám a ostatným žiakom.

          • Lyžiarsky výcvik

          • V tomto školskom roku sa nám podarilo opäť zrealizovať základný lyžiarsky výcvik v zjazdovom lyžovaní, tentokrát pre  žiakov 7. a 8. ročníka. Lyžiarsky výcvik sa uskutočnil  v lyžiarskom stredisku Vrátna dolina – Paseky, v dňoch 14. – 18. 3.2022, formou denného dochádzania. Výcviku sa zúčastnilo 20 siedmakov a 12 ôsmakov. Žiaci boli rozdelený do troch družstiev. Najlepšie družstvo pokročilých od začiatku zdolávalo  náročnejšiu  zjazdovku, družstvo mierne pokročilých lyžovalo na malom vleku a začiatočníci sa učili lyžovať na rovinatom teréne na malom vleku. Všetci žiaci sa počas lyžiarskeho výcviku  zdokonalili v technike zjazdového lyžovania  a viacerí z druhého a tretieho družstva v závere zdolali  aj náročnú zjazdovku. Na záver lyžiarskeho výcviku boli pre žiakov usporiadané lyžiarske preteky v slalome s nasledovnými výsledkami:

            1.Výsledková listina - pokročilí

            2.Výsledková listina - mierne pokročilí

            3.Výsledková listina - začiatočníci

      • Kontakty

        • Základná škola Dolná Tižina
        • Základná škola: 041/5995078 Mobil: 0949 091 222 Školská jedáleň: 0910416677
        • Dolná Tižina 28 013 04 Dolná Tižina Dolná Tižina Slovakia
        • 37812700
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje
    • Počítadlo návštev

      Počet návštev: 33666