• Prianie na prázdniny

          • Všetkým zamestnancom a žiakom školy  krásne, v zdraví prežité, na zážitky bohaté a na načerpanie novej energie dostatočne dlhé prázdniny a dovolenky praje vedenie školy.

          • Spomienkové video deviatakov

          • Tak, ako každý rok aj tento opustili brány našej školy deviataci. Rozlúčili sa so školou, do ktorej deväť rokov ráno, čo ráno smerovali ich kroky a pred nimi sa už otvára nová etapa života v podobe štúdia na strednej škole. Spoločne im želáme úspešný štart na novej škole, veľa dobrých kamarátov, správnych rozhodnutí a veselých zážitkov!     

             https://www.youtube.com/watch?v=Iql-NhkdC10 

          • Rodina - výtvarná súťaž

          • Mesiace máj a jún sa už tradične spájajú so sviatkami oslavujúcimi rodinu. Deň matiek, Deň rodiny a Deň otcov si právom zasluhujú našu pozornosť. Naša škola ku koncu školského roka usporiadala výtvarnú súťaž na tému rodina. Zapojili sa najmä deti z 1. stupňa, no súťaž zaujala i niektorých starších žiakov. Prváci sa zapojili takmer všetci. Do svojich výkresov dali naozaj všetko. Ťažko sa vyberali len traja najlepší. Práce hodnotili dievčatá zo žiackej školskej rady. Na 1. mieste sa umiestnila Karin Poliak, na 2. Vivien Kalabová a na 3. Michael Rafael Solenský. Tretiaci sa zapojili ukážkovo. Žiaci 3.B vytvorili nádherné spoločné dielo. Žiaci 3. A maľovali na veľké výkresy. Mali to prepracované do detailov a porota sa veru zapotila pri výbere tých najlepších. Mnohé práce boli doslova dojímavé. Na 1. mieste sa umiestnila Veronika Maťková, druhý bol Lukáš Pagáč a tretia Tiana Jaroščiaková. Z piatej triedy sa zapojili 9 žiaci. Udelili sme len jedno miesto pre Ninu Bačinskú. Siedmaci prispeli tromi prácami, kde sa sme ocenili Barboru Zichovú. Jej práca bola krásna a smutná zároveň a reflektovala udalosti posledných mesiacov. Veríme, že i touto našou súťažou sme podporili myšlienku o nezastupiteľnej úlohe rodiny. Dobrá rodina je totiž základom dobrej spoločnosti.  

          • Slávnostné ukončenie školského roka

          • 30. júna 2022 sme sa rozlúčili so školským rokom 2021-2022. V telocvični školy sme všetci spoločne zhodnotili končiaci sa školský rok, zážitky, dosiahnuté výchovnovzdelávacie výsledky i úspechy. Poďakovali sa všetkým pedagogickým zamestnancom  za ich obetavú prácu, zriaďovateľovi školy a ostatným partnerom školy za všestrannú pomoc a spoluprácu. Odmenili sme žiakov, ktorí nám svojimi úspechmi robili radosť a šírili dobré meno našej škole i našim obciam. K odmeňovaniu sa pridali i pani starostka Ing. Ľ. Ďuricová a pán starosta zo Stráže a odovzdali mimoriadnu odmenu (tablet) najlepšiemu žiakovi I. stupňa a najlepšiemu žiakovi II. stupňa. Rozlúčili sme sa s prianím príjemných, dostatočne dlhých a v zdraví prežitých letných prázdnin.

          • Piataci na koncoročnom výlete

          • Cieľom koncoročného výletu piatakov boli blízke Jánošíkove diery. Po krátkej ceste autobusom sme sa vybrali z centra k hotelu Diery. Chodník vedúci celými Dolnými dierami z Bieleho potoka v Terchovej k dreveniciam na Podžiari bol nenáročný, no plný prírodných krásNiektorí žiaci absolvovali túto trasu prvýkrát, pre iných to bol známy chodníček. Napriek horúčave sa tu držal studený vzduch, vďaka ktorému sme túto trasu prešli v ideálnych podmienkachNasledoval presun od chát do Štefanovej na parkovisko, kde nás čakala odmena v podobe objednanej pizze, ktorá bola skvelou bodkou za vydareným výletom. 

        • IT Fitness Test 2022
          • IT Fitness Test 2022

          • V mesiaci jún 2022 sa žiaci našej školy zúčastnili testovania digitálnych zručností z oblasti IT. Testovania sa zúčastnili žiaci 7.-9. ročníka, ktorí 28. júna 2022 boli prítomní v škole – 59 žiakov. Na vypracovanie úloh mali 45 minút až 1 hodinu.  Test bol zameraný na zistenie úrovne základných i pokročilejších znalostí a vedomostí v oblasti IT, kompetencií v oblasti vytvárania a prezentovania informácií a praktických zručností pri hľadaní a spracovaní informácií z internetu. Test pre základné školy pozostával z 20 otázok z týchto IT oblastí: Internet, Bezpečnosť a počítačové systémy, Kolaboratívne nástroje a sociálne siete, Kancelárske nástroje a komplexné úlohy. Po vyhodnotení testu sa žiakom zobrazil celkový percentuálny výsledok ako aj percentuálne zhodnotenie každej skúmanej oblasti vrátane slovného hodnotenia. Žiakom bol zároveň zaslaný certifikát o dosiahnutom výsledku na ich školský e-mailový účet. Tí žiaci, ktorí získali v testovaní 50% a viac boli automaticky zaradení do súťaže o hodnotné ceny. Výsledky žrebovania súťaže o hodnotné vecné ceny budú vyhlásené až po skončení súťaže a to po 31. júli 2022.     

            Nadpriemernú úroveň IT znalostí a zručností (80 - 94%) dosiahli:

            Tibor Ďurina (7.), Laura Mintúchová (7.), Šimon Kňaze (8.), Dominika Ždánska (9.), Natália Kubalová (9.)

            Priemernú až mierne nadpriemernú úroveň IT znalostí a zručností (50 – 79 %) dosiahlo ďalších 32 žiakov.

            Vzhľadom na to, že testy sú náročné, môžeme byť s ich vedomosťami a zručnosťou práce s digitálnymi technológiami spokojní.

          • Dlaň dokorán

          • Aj naša škola zareagovala na celoslovenskú výzvu „DLAŇ DOKORÁN“ – spojiť svoje obkreslené ruky s napísanými dobrými skutkami a pridať ich k reťazi vytvorenej ďalšími školami a ukázať aj takto, že dobro, nezištnosť, ochota a ľudskosť ešte stále sú, len čakajú na správny čas. 

            Našou 24,8 m dlhou reťazou dobrých skutkov sme sa pripojili k ďalším 159 školám a vytvorili reťaz dobrých skutkov dlhú 3 920 metrov. Bude to stačiť na zápis do knihy rekordov ? Držíme palce.

      • Kontakty

        • Základná škola Dolná Tižina
        • Základná škola: 041/5995078 Mobil: 0949 091 222 Školská jedáleň: 0910416677
        • Dolná Tižina 28 013 04 Dolná Tižina Dolná Tižina Slovakia
        • 37812700
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje
    • Počítadlo návštev

      Počet návštev: 33541